link-uri ...

 

 

Tamplarie & Geam termoizolant
Curbare & Infoliere profile pvc
Rulouri

GIP va ofera rulouri de cea mai buna calitate.

Gama noastra cuprinde atat rulouri suprapuse cat si rulouri aplicate. Datorită lor, bine gandite ca si design şi avand materialele selectate în mod corespunzător, rulourile exterioare ofera o protecţie eficientă împotriva vizitatorilor nedoriti. In plus, acestea confera o ideala izolare termică, permiţăndu-va o reducere considerabilă a cheltuielilor pentru încălzire în timpul iernii. Pe timp de vară, atunci când soarele străluceşte şi temperaturile sunt ridicate ele oferă o ambianta răcorosa, placuta si de semi-întuneric.

Datorită aspectului lor estetic rulo-urile exterioare sunt o solutie foarte buna pentru case, clădiri de birouri, precum şi pentru clădiri istorice.

 

 

Rulou exterior aplicat

Rulourile exterioare aplicate simple sunt reprezentate de produsul standard, fara plasa de insecte incorporata.

Se opteaza pentru acest tip de produs in doua situatii:
•ferestre fixe;
•buget redus (in acest caz, clientul opteaza pentru plase de insecte tip cadru, care se monteaza pe exterior, dupa montarea rulourilor).

Rulourile exterioare simple pot fi actionate:
•manual - cu snur sau panglica;
•manual - cu manivela mica, gen tabachera sau manivela fractionata de 1.5m;
•electric: motor actionat cu intrerupator sau telecomanda;

 

Rulou exterior suprapus

Rulourile suprapuse reprezinta principala optiune pentru clientii care isi construiesc o locuinta noua sau schimba complet tamplaria veche.

Poarta aceasta denumire doarece se monteaza in golul de zidarie impreuna cu tamplaria din aluminiu sau PVC, fixate de aceasta. Spre deosebire de rulourile aplicate, acestea nu se pot monta in cazul unui tamplarii deja montate.

Rulourile suprapuse pot fi usor diferentiate de rulourile aplicate , in special daca tinem cont de urmatoarele aspecte:
• caseta, capacele laterale ale acesteia si ghidajele sunt din PVC (pentru a garanta o izolare termica superioara);
• caseta este dublata de o protectie de spuma, ce creste gradul de izolare termica;
• caseta de vizitare este in interior, ceea ce face extrem de facil accesul, indiferent de inaltime sau anotimp;
• exista posibilitatea de tencuire a casetei, astfel incat sa nu fie vizibil decat covorul de lamele; Caseta utilizata in producerea rulourilor suprapuse este diferita de caseta rulourilor aplicate. In primul rand se diferentiaza prin forma patrata/dreptunghiulara in cazul rulourilor cu plasa, fara tesitura de 45 de grade din partea superioara.

Rulourile exterioare suprapuse permit acelasi tip de actionare ca si cele aplicate. Avem astfel actionare manuala: panglica, manivela sau actionare electrica: motor cu intrerupator sau telecomanda;

 

Rulou exterior cu plasa insecte

Rulourile exterioare cu plasa de insecte incorporata raspund unor cerinte aparte de protectie si confort.

Se diferentiaza de rulourile simple prin faptul ca, in interiorul casetei se introduce un sistem de plase de insecte tip rulou, care va functiona independent. Actionarea plasei de insecte se face doar manual.

Rulourile exterioare cu plasa incorporata se actioneaza identic cu cele simple: manual sau automatizat (cu motor). Rulourile exterioare suprapuse, cu plasa de insecte incorporata, prezinta avantajul de a proteja mediul interior de "musafirii nepoftiti", asigurand un plus de confort.

Spre deosebire de rulourile aplicate, plasa de insecte se pozitioneaza in fata covorului de lamele, acoperindu-l atunci cand este inchis( avand un grad ridicat de transparenta, nu este inestetica ).

Ca si in cazul rulourilor aplicate, plasa de insecte se actioneaza manual nepermitand o actionare electrica, independent de actionarea ruloului exterior;